Warning: file_put_contents(catalog/view/theme/fastor/css/cache_css.css): failed to open stream: Permission denied in /var/www/organicznyraj.pl/upload/system/library/themeoptions.php on line 71
Darmowa dostawa powyżej 250 zł

Darmowa dostawa powyżej 250 zł

Produkty ekologiczne i naturalne

Produkty ekologiczne i naturalne

Zadzwoń +48 508 005 003

Zadzwoń +48 508 005 003

Zdrowa i ekologiczna żywność
media
11.07.2018

Ciasto drożdżowe z owocami dla leniwych

Przepis na szybkie ciasto drożdżowe


Czytaj dalej
media
25.10.2017

Otręby zbożowe

Co to są otręby?

Otręby pszenno-żytnie to produkt uboczny przemiału zbóż, który kryje w sobie bogactwo składników odżywczych. Otręby zbożowe cieszą się bardzo dużą popularnością wśród osób pozostających na diecie odchudzającej. Dzięki dużej zawartości błonnika, który ma dobroczynny wpływ na stan jelit, dochodzi do usprawnienia procesów trawiennych. Liczne składniki aktywne zawarte w otrębach zapobiegają rozwojowi otyłości a także chronią przed chorobami układu krążenia.

Otręby właściwości – odchudzanie na wyciągnięcie ręki


Czytaj dalej
media
19.10.2017

Oliwa z oliwek. Wyjątkowy tłuszcz roślinny.

Oliwa z oliwek to absolutnie wyjątkowy tłuszcz roślinny polecany przez wszystkich lekarzy i dietetyków. Znajduje zastosowanie w wielu obszarach naszego życia: kuchni, kosmetyce, suplementacji zdrowotnej i pielęgnacji. Wiele kobiet stosuje ją zamiennie z drogeryjnymi kosmetykami do włosów i ciała. Jej skuteczność jest zauważalna już po kilku pierwszych użyciach. Oliwa z oliwek występuje w kilku rodzajach – zależnie od odmiany i terminu zbioru oliwa ma wiele odcieni (od żółtego do ciemnozielonego). Osoby preferujące łagodne smaki chętniej wybierają odmianę jasną.

Czytaj dalej
media
13.10.2017

Mąka kokosowa. Ekologiczna i bezglutenowa.

Mąka kokosowa, uzyskiwana z miąższu kokosa, stanowi produkt uboczny wytwarzania oleju i mleka kokosowego. Podobnie jak olej kokosowy znajduje zastosowanie w kuchni i wykazuje liczne właściwości prozdrowotne. Jako mąka bezglutenowa może być spożywana przez osoby z nietolerancją glutenu – to doskonały zamiennik mąk zbożowych.

Mąka kokosowa zawiera duże ilości cennego dla zdrowia błonnika i białka a niewiele węglowodanów łatwo przyswajalnych, dlatego może być włączona do jadłospisu ...

Czytaj dalej
media
05.10.2017

Pyłek pszczeli, mód, propolis

Pyłek kwiatowy uczestniczy w procesie rozrodczym roślin, ale także wykorzystywany jest w celach prozdrowotnych przez człowieka. Pyłek pszczeli posiada wiele niezwykle cennych dla naszego organizmu właściwości. Spożywanie pyłku pszczelego niesie ze sobą pozytywne skutki odżywcze, odtruwające, antydepresyjne, antyalergiczne, przeciwmiażdżycowe, antybiotyczne, regulujące trawienie, wspomagające leczenie cukrzycy, przeciwzapalne czy poprawiające wzrok.

Ze względu na swoje prozdrowotne właściwości i stosunkowo przystępną cenę pyłek pszczeli jest szczególnie polecany osobom:


Czytaj dalej
12.12.2016

Naleśniki z mąki kokosowej!

Dzisiaj proponujemy przepis na pyszne naleśniki z mąki kokosowej. 

Czytaj dalej
12.12.2016

Brownie z czerwonej fasoli

 Dzisiaj prezentujemy przepis na pyszne i zdrowe  Brownie z czerwonej fasoli. Ciasto z fasoli jest fit deserem i przekąska dla osób dbających o wygląd swojej sylwetki. 


Czytaj dalej
media
07.10.2016

Ciasto bananowe

Zapraszamy na pyszne i zdrowe ciasto z bananów!


Czytaj dalej
media
10.08.2016

Żywność ekologiczna

Żywność ekologiczna jest produkowana bez dodatku nawozów sztucznych i bez pestycydów, przy jednoczesnym zachowaniu żyzności gleby i różnorodności biologicznej. Zasady wytwarzania żywności ekologicznej określone zostały w rozporządzeniu Rady (EWG) 2092/91 dotyczącym produkcji ekologicznej oraz znakowania produktów rolnych. Produkty ekologiczne muszą posiadać odpowiednie certyfikaty unijne. Nie należy mylić pojęcia „żywność ekologiczna” z terminem „zdrowa żywność”.

Czytaj dalej
media
10.08.2016

Co to jest superfoods?

Superfoods tak nazywana jest grupa produktów, o wyjątkowych właściwościach odżywczych. Zawierają one witaminy, minerały, enzymy, fitozwiązki lub szczególne związki, które mogą działac terapeutycznie.
Produkty te chrakteryzuje  to również to iż są pochodzenia naturalnego. Najlepiej spożywac je na surowo.
Włączając je do naszego codziennego menu wzmacniamy naszą odporność, dodajemy naszemu organizmowi energii a co najważniejsze świadomie zmniejszamy ryzyko zachorowań na takie choroby jak: cukrzyca, nadciśnienie, choroby nowotworowe.

Czytaj dalej