SKŁADNIKIanyż* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISAnyż doskonale nadaje się do ciast, kompotów, mięs oraz jako zaprawka do alkoholu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrze..
SKŁADNIKIchilli 100%OPISChili nadaje przyprawon pikantny smak. Dodaje się go w niewielkiej ilości, według indywidualnych upodobań do gulaszu, mięsa, ryb, potraw jarzynowych i sosów..
SKŁADNIKIkolendra, gorczyca, kminek, kozieradka (po 15%), chili, imbir, kurkuma, koper włoski (w różnych proporcjach).OPISCurry to mieszanina sproszkowanych przypraw, która od tysi..
SKŁADNIKIcynamon mielony 100%OPISCynamonem można przyprawiać wszystkie potrawy słodzone, np. budynie, napoje mleczne, ciastka, czekoladę.Niewielką ilość cynamonu dodaje się do gula..
SKŁADNIKIcząber 100%OPISCząber poleca się głównie do potraw z fasoli strączkowych. Przyprawia się nim też zupy jarzynowe, kiełbasy, wieprzowinę, baraninę.WARTOŚĆ ODŻWYCZA W 100 gIN..
SKŁADNIKIczarnuszka 100%OPISAromatyczna przyprawa do pieczywa. Dodawana jest do konserwowania ogórków w celu zachowania ich jędrności.WARTOŚĆ ODŻWYCZA W 100 gINFORMACJA ALERGENNAZA..
SKŁADNIKIOPISCzosnek niedźwiedzi jest jednym z największych odkryć ostatnich lat, jeśli chodzi o rośliny zielarskie i przyprawowe, choć lokalnie był wykorzystywany od zawsze. Czosn..
SKŁADNIKIgoździki 100%OPISGoździki to aromatyczna ptzyprawa używana do przyprawiania mięs, dziczyzny, ryb i marynat. Stosowane też są do wyrobów cukierniczych, dżemów, konfitur, a ..
SKŁADNIKIgoździki mielone 100%OPISGoździki to aromatyczna przyprawa używana do przyprawiania mięs, dziczyzny, ryb i marynat. Stosowane też do wyrobó cukierniczych, dżemów, konfitur..
SKŁADNIKIimbir 100%OPISImbir stosuje się jako przyprawę do zup, pieczonego mięsa wieprzowego, dziczyzny i baraniny. Dodaje delikatnego smaku potrawom z ryżu, jajek, słodkim deserom..
SKŁADNIKIjałowiec 100%OPISSuszony owoc jałowca stosowany jest do mięs i drobiu "na dziko", do dziczyzny, baraniny, potraw z fasoli. Dodaje się go do mieszanek peklujących, marynat,..
SKŁADNIKIkardamon 100%OPISJest to jedna z najcenniejszych i najdroższych przypraw. Kardamon dodajemy do ciast, kawy, marynat, słodkich deserów oraz likierów i win. , , , WARTOŚĆ OD..